Wie is uw grootste inspiratie en waarom?

Dat zou Warren Buffett moeten zijn. Ik bewonder de principes die hij aanhoudt tijdens het runnen van zijn bedrijf. Ik vind het heel inspirerend hoe hij de toekomst kan voorspellen en opkomende trends herkent in verschillende markten. Hij investeert in waardevolle projecten zonder de waarde van de projecten te overschatten. Hij is recht voor zijn raap, betrouwbaar en realistisch. Hij weet hoe hij een bedrijf moet runnen dat stabiel en in balans is. Maar hij is vooral erg nuchter. Ik geloof dat het heel belangrijk is om met beide voeten op de grond te blijven – zowel in goede als in slechte tijden.

Wat is uw grootste droom?

Om nooit afhankelijk te zijn van iets of iemand. Het is mijn droom dat ik altijd mijn passie kan volgen en om te doen wat ik leuk vind. Ik ben er van overtuigd dat je zoveel meer waarde toevoegt als je gepassioneerd bent over wat je doet, iets dat uiteindelijk goed is voor iedereen. Dit is in het voordeel van jouw omgeving en jezelf. Dus, in het kort, mijn droom is om onafhankelijk te zijn.

Wat is uw beste advies aan jonge ondernemers?

Om minder te concentreren op je idee en meer op de mensen die het waar kunnen maken.

De meeste mensen zijn bang om andere mensen over hun idee te vertellen om verscheidene redenen. Het problematische gevolg is dat mensen zich isoleren. Je hebt mensen om je heen nodig om te slagen. Daarom is mijn advies om niet te vergeten om je idee te delen met anderen. Wees open over je idee en probeer het aan iedereen te verkopen. Zo zal je mensen bij jouw project aan boord krijgen. Je zult waarschijnlijk nooit succesvol zijn als je niet de juiste mensen om je heen hebt die een ander perspectief bieden en op andere manieren kunnen bijdragen dan jij.

Mensen in het algemeen lijken te veel waarde te hechten aan het idee zelf. De realiteit is dat er waarschijnlijk veel mensen zijn die eerder exact hetzelfde idee als jou hadden en om veel redenen dit niet hebben uitgewerkt. Daarom zou de focus moeten liggen bij de uitvoering van het idee, hoe te beginnen. Het idee zelf heeft helemaal geen waarde. De waarde wordt gecreëerd wanneer het idee wordt geformuleerd in een bedrijfsplan.

Neem Ageras bijvoorbeeld. Wij zijn niet gekomen tot waar we nu zijn door het idee. We zijn succesvol geworden door de vele mensen die samen het idee uitgevoerd hebben.

Wat zou u geweten willen hebben toen u eerst met Ageras begon met de kennis van nu?

Met het risico om wel erg zelfverzekerd te klinken, geloof ik eerlijk waar dat we het over het algemeen erg goed hebben gedaan.

Misschien zouden we aanvankelijk een wat internationalere aanpak hebben kunnen kiezen voor het bedrijfsplan. Hoewel, we hebben dat toen niet gedaan omdat we op een totaal ander punt in ons bedrijf waren. Dat is wel waarom we nu, drie jaar later, een paar hele natuurlijke gevolgen ervaren wat betreft de structuur van het bedrijf. Maar ik zou niet zeggen dat ik er spijt van heb. Toentertijd was onze aanpak perfect voor het moment, het was de juiste manier om dingen te doen.

Ik zou wel graag één ding willen benadrukken. Je moet niet vergeten om ervan te genieten in plaats van heel de tijd bezorgd te zijn over de volgende mijlpaal. Ik wou dat ik wat meer genoten had van deze reis.

Wat is uw grootste motivatie?

Om een bedrijf te starten en het te zien groeien. Het geeft mij een trots gevoel wanneer Ageras nieuwe mensen aanneemt en nieuwe markten betreedt. Het is motiverend om te zien hoe dit bedrijf, dat eerst is opgestart in een kelder, is uitgegroeid tot deze omvang. Ik vind het heel belonend om een bedrijf groter dan jezelf te zien worden. Een paar jaar geleden waren Rico (Andersen, de CEO; nvdr) en ik Ageras. Nu is het bedrijf groter geworden dan ons beiden. Het doet wat met me om dat te ervaren.

Wat is de volgende stap voor u en Ageras?

Om helemaal te internationaliseren. We moeten ons buiten de Scandinavische landen bewijzen. We moeten bewijzen dat we markten kunnen betreden die niet kunnen worden bestuurd vanaf ons hoofdkantoor hier in Kopenhagen. We hebben al bewezen dat we internationaal kunnen uitbreiden, maar niet buiten dit kantoor.

Waar ziet u uzelf over 10 jaar?

Ik ben er zeker van dat ik tien jaar later nog steeds een ondernemer zal zijn, alhoewel ik onmogelijk kan zeggen of ik nog steeds bij ons prachtige bedrijf zal zijn. Wat ik wel kan zeggen is dat ik zo toegewijd ben aan mijn werk, dat als ik niet bij Ageras ben tegen die tijd, ik wel ergens anders ben. Ik heb dat nodig in mijn leven. 

Vind hier uw boekhouder

Inhoud